Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hornapahka eli Nether Wart on Minecraft 1.0.0 -päivityksessä peliin lisätty, Hornassa kasvava kasvi. Sitä voi löytää vain Hornalinnoituksien portaikkojen alaosista kasvamassa sieluhiekalla. Tavaraluettelossa olevia hornapahkoja voi istuttaa sieluhiekalle hiiren oikealla näppäimellä. Hornapahkoja voi kasvattaa vain Hornassa. Niitä käytetään kaikista tärkeimmän taikajuoman, kiusallisen taikajuoman, hauduttamiseen.

Kasvu

Hornapahkan voi istuttaa vain sieluhiekan päälle. Kuten monet muutkin kasvit, se kuolee ellei valoisuuden taso ole 8 tai yli. Hornassa tämä sääntö ei kuitenkaan päde, joten siellä hornapahkafarmien valoisuudella ei ole väliä. Tämä ei sinänsä vaikuta niiden kasvatukseen, sillä hornapahkat voivat kasvaa luonnollisesti vain Hornassa. Hornapahkat eivät vaadi esimerkiksi laavan tai hornahiedan läheisyyttä, mutta kasvavat vain pelin muistiin ladatuilla lohkoilla (eli ne eivät kasva Hornassa itsekseen, jos yksikään pelaajista ei ole niiden lähellä).

Hornapahkoilla on 4 eri kasvuvaihetta ("Siemenet" -> Keskikokoinen 1 -> Keskikokoinen 2 -> Täysikasvuinen). Usein ajatellaan, että niitä on vain kolme, mutta kahdessa keskimmäisessä vaiheessa hornapahkan ulkoasussa ei tapahdu minkäänlaisia muutoksia. Tämä on todistettu pelin koodin avulla. Jokaisen vaiheen kesto on satunnainen, mutta usein ne kestävät 30 sekunnista 3 minuuttiin.

Hornapahkojen kasvu vaikuttaa usein erittäin hitaalta, minkä takia suuret farmit ovat suositeltavia. Jos hornapahkan tuhoaa ennen kuin se on täysikasvuinen, se pudottaa yhden siemenen. Täysikasvuisen hornapahkan tuhoaminen taas pudottaa 2-5 siementä.

 

©2020 MCapu - Minecraft apua Suomeksi - suntuubi.com