Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Äärilisko eli Enderdragon on Minecraft 1.0.0 -päivityksen mukana peliin lisätty Ääri -ulottuvuudesta löytyvä Minecraftin päävastus. Sen tekstuurit muistuttavat ääreläistä mustalta väriltään ja violeteilta silmiltään. Ääriliskolla on oma lentämisanimaationsa.

Kun Ääreen menee, peliruudun yläosaan ilmestyy "Boss Health" -palkki, joka kuvaa ääriliskon HP:n määrää. Ääressä on aina vain yksi äärilisko, joka saa lisää elinvoimaa obsidiaanipilarien päällä olevista äärikristalleista.

 

 

Ääriliskon kuollessa se tiputtaa tarpeeksi kokemuspalloja, että pelaajan kokemustaso nousee tasolle 110. Sen kuolinpaikalle spawnaa myös peruskalliosta tehty paluuportaali, jonka päällä on ääriliskon muna. Portaaliin mennessä Minecraftin lopputekstit ilmestyvät näkyviin (lopputekstit voi kelata "Esc" -näppäimellä) ja pelaaja spawnaa takaisin normaaliin pelimaailmaan. Tämän jälkeen Ääreen voi mennä vapaasti takaisin, muttei sinne enää spawnaa ääriliskoa.

Ennen Ääreen menemistä on suositeltavaa tehdä spawnauspiste lähelle Ääriportaalia normaalissa maailmassa, sillä on hyvin todennäköistä, että äärilisko tappaa pelaajan useita kertoja. Pelaajalla kannattaa olla myös timanttiset suojavarusteet, sillä silloin äärilisko ei vahingoita pelaajaa suoraan vaan ainoastaan heittää tämän ilmaan (tällöin tosin pelaaja voi vahingoittua pudotuksesta). Ennen varsinaista taistelua kannattaa tuhota läheiset äärikristallit, sillä silloin ääriliskon elinvoima ei palaudu. Jos tätä ei tee, äärilisko on lähes mahdoton voittaa. Huomaa, että äärikristallit räjähtävät tuhoutuessaan.

Ääriliskon tila vaihtelee satunnaisen lentämisen ja pelaajan jahtaamisen välillä. Jos ääriliskoon katsoo, se lähtee pakoon (paitsi sen ollessa jahtaamassa pelaajaa). Äärilisko tuhoaa kaikki palat, joiden kanssa se joutuu kosketuksiin (lukuunottamatta ilmaa, äärikiveä, obsidiaania, peruskalliota ja äärikristalleja). Näiden läpi äärilisko vain lentää ilman minkäänlaisia vaikutuksia. Tämä tekee TNT -hyökkäyksistä ääriliskoa vastaan toimimattomia. Myöskään laava ei vahingoita ääriliskoa. Kuitenkin, kuten ääreläisiäkin, vesi (ja lumipallot, koska ne ovat vettä), vahingoittavat sitä. Varmin taktiikka on lumipallojen heitto ääriliskon päälle.

"Palkkioksi" ääriliskon tappamisesta saa huomattavasti kokemusta (jopa 110 tasoa), paluuportaalin normaaliin maailmaan, saavutuksen sekä ääriliskon munan, jolla ei ole toistaiseksi käyttötarkoitusta. On kuitenkin lähes varmaa, että käyttötarkoitus lisätään myöhemmissä päivityksissä.

©2020 MCapu - Minecraft apua Suomeksi - suntuubi.com