Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Creeperit ovat erittäin tunnettu, Survival Test -versiosta asti pelissä mukana ollut joukko. Ne ovat yksi pääasiassa yöllä liikkuvista aggressiivisista joukoista. Lähelle tullessaan Creeperit posahtavat ja tekevät itsemurha-iskun, joka voi osoittautua hyvin tuhoisaksi niin pelaajalle kuin ympäristöllekin. Kuollessaan creeperit pudottavat satunnaisia määriä ruutia. Creeperit ovat hyvin hiljaisia liikkujia, ja kun sellainen pääsee pelaajan luokse, se alkaa päästää sihisevää ääntä ja räjähtää 1,5 sekunnin kuluttua. Ne eivät myöskään syty tuleen Auringon noustessa, kuten jotkut muut joukot. Creeperin räjähdys voi tuhota suuriakin rakennelmia. 1.2-päivityksen jälkeen Creepereiden tekoälyä nostettiin ja ne alkoivat stalkata paremmin, mutta tasapainoksi laitettiin, että Creeperit alkoivat pelätä kissoja.

Creeperit ovat erittäin hiljaisia. Creeperit eivät itse ääntele jatkuvasti kuten muut joukot, mutta creeperin kulkemisen eri paloilla, esim. mullalla tai ruoholla, voi kuulla normaalisti. Creeper päästää pienen sihahduksen vastaanottaessaan vahinkoa, mutta creeperin ainoan merkkiäänen voi kuulla kun creeper on pelaajan lähettyvillä, jolloin creeper päästää sihisevän äänen. Mikäli pelaaja ei poistu creeperin lähettyviltä, creeper paisuu lopulta räjähtäen.

Creeperin räjähdyksen voimakkuus riippuu siitä, miten kaukana se on pelaajasta. Mikäli creeper uhkaa räjähtää, kannattaa juosta mahdollisimman kauas. Tuloksena on ainakin vahingon vähentäminen tai jopa räjähdyksen estäminen. Jos pelaaja ehtii pois räjähdyskantaman luota, creeperin räjähdysaika palaa 1,5 sekuntiin. Creeperin tappaminen ennen räjähdysajan alkamista tai päättymistä ei tuota räjähdystä.

Creeper voi räjäyttää 1 palan paksuisia seiniä täydellisesti, joten ne eivät ole hyvä suoja. Lisäksi, mikäli pelaaja on seinän takana, mutta silti räjähdyskantaman sisällä, creeper räjähtää silti.

Sähköistyminen

Beta 1.5 -versiossa creepereille lisättiin sähköistymismahdollisuus. Mikäli käynnissä on ukkosmyrsky, sähköistyneet creeperit ovat entistä suurempi vaara. Creeper sähköistyy, jos siihen, tai 3 palan säteelle siitä, osuu salama. Tällöin creeperin ympärille muodostuu sinistä sähköistä energiaa, ja sen mahdollinen räjähdys on 2 kertaa voimakkaampi. Lisäksi sähköistynyt creeper räjähtää pidemmän matkan päästä. Nämä räjähdykset ovat jopa TNT:n räjähdyksiä voimakkaampia.

Ainoat materiaalit, jotka suojaavat täydellisesti sähköistyneiltä creepereitä, ovat obsidiaani ja peruskallio.

Taistelu

Creepereiden hiljaisuuden takia pelaajan kannattaa olla varuillaan niiden varalta kaiken aikaa, erityisesti luolissa ja metsäympäristöissä. Maan alla creepereitä voi spawnata milloin vain, ja maan pinnalla aina yö-aikaan. Lisäksi ne voivat spawnata varjoihin, joissa valoisuuden taso on 7 tai vähemmän. Creeperin tappamiseen nuolilla kuluu vähintään 2 nuolta. Creeperit voivat syttyä tuleen.

Creeperin räjähdyksen voima on 3, eli se on 1/4 vähemmän voimakas kuin TNT:n räjähdys. Sähköistyneillä creepereillä vastaava luku on 6. Creeperin räjähdysajan voi aloittaa alusta lyömällä sitä. Tämän jälkeen pitää vain lyödä uudelleen, kunnes creeper kuolee. Kuitenkin creeper saattaa yllättäen siirtyä pois lyöntietäisyydeltä ja räjähtää.

Creeperturvallisimmat talot ovat rakennettu useiden kestävien materiaalien kerrostumista. Myös esimerkiksi laavavallihauta voi olla hyvä suoja niitä vastaan. Esim. tiili ja mukulakivi ovat hyviä taloaineita creeper-turvalliseen kotiin. Puu taas ei ihmeitä kestä.

 

©2020 MCapu - Minecraft apua Suomeksi - suntuubi.com