Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ääreläiset eli Endermanit ovat Beta 1.8 -päivityksen mukana peliin lisätty joukko. Ne ovat 3 kuutiota pitkiä tummia otuksia, joilla on pitkät kädet ja jalat, ja kiiltävät violetit silmät. Niiden ympärillä leijuu violetteja partikkeleita. Ääreläinen voi ottaa käsiinsä kiinteitä kuutioita ja siirtää niitä. Ääreläiset ovat luultavasti harvinaisin neutraali joukko, joka voi spawnata minne vain.

Ääreläiset ovat yleisesti rauhallisia. Mikäli pelaaja katsoo ääreläistä, se pysähtyy, aukaisee suun ja alkaa tuijottaa pelaajaa. Ääreläinen pysyy paikallaan, kunnes pelaaja katsoo poispäin. Tämän jälkeen se hyökkää pelaajan kimppuun, usein teleporttaamalla lähemmäs (mikä on myös niiden tapa puolustautua). Ääreläiset pudottavat äärenhelmiä.

Ääreläiset spawnaavat huomattavasti useammin niiden omaan ulottuvuuteen, Ääreen.

Käytös

Ääreläiset ovat neutraaleja joukkoja eli ne eivät välitä pelaajasta, ellei niitä uhata. Ilman häirintää ne liikkuvat ympäriinsä ilman määränpäätä ja ottavat joskus käsiinsä kuutioita. Tällöin ne pitävät niitä jonkin aikaa käsissään ja laskevat ne sitten muualle. Mikäli pelaaja katsoo miitä suoraan kasvoihin eli asettavat hiiren niiden kasvojen päälle, ne pysähtyvät tuijottamaan pelaajaa, avaavat suunsa, alkavat täristä ja muuttuvat aggressiivisiksi. Ne pysyvät pysähtyneenä, kunnes pelaaja siirtää hiiren pois ääreläisen kasvoilta - tällöin ne hyökkäävät.

Hyökkäävä ääreläinen juoksee hyvin nopeasti kohti pelaajaa. Mikäli se on tarpeeksi kaukana pelaajasta, se teleporttaa pieniä matkoja juosten samalla ja saavuttaa pelaajan silti nopeasti. Ääreläiset teleporttaavat myös suojautuakseen pelaajan iskuilta. Ääreläiset eivät koskaan teleporttaa veteen, mutta voivat juosta sinne.

©2020 MCapu - Minecraft apua Suomeksi - suntuubi.com