Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Horna eli Nether (aiemmin tunnettu myös nimillä Nexus, Slip ja Hell) on toinen ulottuvuus Minecraftin maailmassa. Se lisättiin peliin Minecraftin versioissa Alpha 1.2.0 -päivityksen mukana.

Hornaan pääsee Hornaportaalien kautta. Sieltä löytää kuutioita, joita ei ole normaalissa maailmassa, mutta siellä on myös normaaleja kuutioita kuten sieniä, soraa ja laavaa. Hornassa on myös neljä joukkoa, jotka voi löytää ylämaailmasta vain erityistapauksissa: hornanhenkiä, magmakuutioita, roihuja ja sikazombeja.

Pelaajille Horna toimii "toisena karttana", jonka ensimmäiset lohkot latautuvat, kun pelaaja ensimmäisen kerran menee sinne. Kuten ylämaailmakin, Horna voi latautua käytännössä loputtomasti. Mikäli pelaaja kuolee Hornassa, hän spawnaa ylämaailmaan.

Beta 1.6 -päivityksen mukana Horna muunnettiin toimivaksi myös moninpelissä.

Horna on oikeastaan valtava luola, joka koostuu pääasiassa hornahiedasta. Siellä on myös pieniä sora- ja sieluhiekkakeskittymiä. Hornan karu ympäristö on vaarallista ja usein kun pelaaja seikkailee Hornassa, se päättyy kuolemaan. Yksi syistä, miksi Hornaa ei suositella Minecraftin aloittelijoille on Hornanhenget. Ne voivat räjäyttää tulipalloillaan paloja pelaajan alta, joka tekee Hornassa liikkumisesta turvatonta. Horna on muodoltaan punaisesta kalliosta koostuvia jyrkänteitä ja laavajärviä. Maassa kasvaa sieniä, ja luolan yläosissa näkyy roikkuvan hehkukiveä. Osa hornahiedoista on syttynyt tuleen, joka palaa loputtomasti ellei pelaaja sammuta sitä. Hornahiedan seasta voi löytyä pieniä tunneleita, jotka eivät sisällä yhtään malmia tai yhdisty luoliin. Hornasta voi löytää myös hornatiilistä koostuvia suuria Hornalinnoituksia. Laavameren alla on kerros hornahietaa. Hornahiedan alta löytyy peruskalliota (jota on myös aivan Hornan yläosissa). Hornan ilma on tummanpunaista. Hornan yläosissa olevan peruskalliokerrostuman yläpuolella on tyhjiö, josta pelaaja ei kuitenkaan saa vahinkoa.

Liikkuminen Hornassa voi olla hyvin vaarallista. Se on himmeästi valaistu, ja erikoisissa maisemissa voi joskus olla kuoppia ja arvaamattomia reunoja, jonne voi helposti pudota, mikäli aluetta ei ole valaissut esimerkiksi soihduilla. Usein näiden kuoppien pohjalla on laavaa, jota valuu myös seinissä olevista halkeamista.

Hornaan vieviä portaaleja voi luoda tekemällä 4x5 (sisäpuolelta 2x3) karmin obsidiaanista ja sitten sytyttämällä sen sisäosa tuleen tuluksilla. Kun seisoo Hornaportaalin sisällä, peli avaa latausikkunan ja latauksen loputtua pelaaja spawnaa samanlaiseen portaaliin Hornassa.

Jos luo portaalin Hornassa, ja palaa siitä ylämaailmaan, etäisyys alkuperäisestä portaalista kertautuu kahdeksalla. Tämä johtuu siitä, että "Helvettinä" Horna on maailman keskipisteessä, jolloin siellä kuljettu lyhyt matka olisi suurempi maailman pinnalla. Tämän takia Hornaan meneminen tekee pitkien matkojen kulkemisesta helpompaa (jokainen kuutio Hornassa tarkoittaa kahdeksaa kuutiota ylämaailmassa).

Koska Hornassa on hornanhenkiä, olisi suositeltavaa, että pelaaja peittäisi portaalin Hornassa joillakin kuutioilla joita hornanhenget eivät voi räjäyttää. Tämä estää hornanhenkien tulipallojen osumisen portaaliin (jos niin käy, portaali sulkeutuu). Pelaaja voi myös avata portaalin uudelleen, mikäli hänellä on tulukset. Jos näin ei ole, ainut mahdollisuus poistua Hornasta kuolematta on houkutella hornanhenki ampumaan portaalia uudelleen.

Hornan yläosassa oleva peruskallioseinämä on viittaus siihen, että "helvettinä" Horna olisi normaalin maailman alapuolella.

Kun pelaaja on Hornassa, normaalissa maailmassa olevat kasvit lopettavat kasvamisen ja uunit lopettavat sulattamisen, ellei normaaliin maailmaan ole jäänyt muita pelaajia.

Hornan tyhjiö on punainen.

Hornassa voi kuulla hornanhenkien huutavia ääniä, vaikkei niitä olisi lähettyvilläkään. Äänet ovat siis osa Hornan luola-ääniä.

Hornassa on yleensä paljon ilmassa leijuvia tasoja, joista on vaikea päästä pois ilman että on ottanut mukaansa kuutioita.

Yksinpelissä on mahdollisuus monistaa tavaroita portaalien avulla.

On mahdollista, että Hornaan tullessaan pelaaja spawnaa pieneen luolaan, jossa on vain hornahietaa. Tämä on kuitenkin suhteellisen harvinaista. Näissä tapauksissa viholliset eivät spawnaa Hornaan.

 

©2020 MCapu - Minecraft apua Suomeksi - suntuubi.com