Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Ääri eli The End (tunnetaan myös nimillä Ender ja suomeksi Loppu) on yksi Minecraftin maailman ulottuvuuksista normaalin pelimaailman ja Hornan ohella. Se lisättiin peliin Minecraft 1.0.0 -päivityksen mukana. Ääri koostuu tummassa tilassa leijuvista äärikivisaarista, joista kohoaa obsidiaanipilareita. Ääreen spawnaa suuria määriä ääreläisiä, ja yksi äärilisko.

Äären saavuttaminen on monimutkainen tehtävä, ja Ääri onkin Notchin usein aiemmin mainitsema Minecraftin loppu. Ääressä oleva äärilisko on pelin "pomovastus", ja sen tappamisesta saa "Loppu." -saavutuksen. Ääriliskon tappamisen jälkeen pystyy silti jatkamaan peliä tavalliseen tapaan.

 

Ominaisuudet

Ääri on loputon tumma, tähdetön taivas jossa leijuu äärikivisaaria. Äären alaosassa on myös helposti saavutettava tyhjiö, joka luo mustia partikkeleita kuten normaalissakin maailmassa. Tyhjiöön putoaa, mikäli hyppää tai putoaa alas Äären leijuvilta saarilta.

Äären valaistus on aina samanlaisen harmaa, eikä siellä ole yön ja päivän vaihtelua. Monet kuutiot ja esineet toimivat Ääressä samalla tavalla kuin normaalissakin pelimaailmassa lukuunottamatta seuraavia poikkeuksia:

  • Kompassit eivät toimi, vaan niiden nuoli heittelehtii satunnaisesti
  • Kellot pysyvät paikallaan, sillä ne eivät voi määrittää auringon sijaintia
  • Karttojen täyttyminen ei toimi kunnolla, vaan karttaan tulee virheitä pisteitä
  • Sängyt räjähtävät samaan tapaan kuin Hornaan asetetut sängyt
  • Arkut toimivat muuten normaalisti, mutta kun Äärestä poistuu ja palaa takaisin, arkku on kadonnut ja sen sisältö on maassa.
  • Ääressä voi näkyä haamuntapainen varjo tukikohdasta

Portaali

Ääreen pääseminen on suhteellisen monimutkaista ja vaikeaa. Aluksi pelaajan on tapettava normaalin maailman ääreläisiä keräten ainakin 12 (useamman kerääminen on suositeltavaa) äärenhelmeä. Tämän jälkeen pelaajan on tehtävä obsidiaanista Hornaportaali ja mentävä Hornaan.

Hornassa pelaajan pitää löytää Hornalinnoitus, joita spawnaa sinne luonnollisesti. Hornalinnoituksiin on piilotettu satunnaisia hirviönluojia, jotka spawnaavat roihuja. Pelaajan on tapettava roihuja ja kerättävä niiltä ainakin 6 (useamman kerääminen on tässäkin tilanteessa suositeltavaa) roihusauvaa, joista voi craftata roihujauhetta. 1 äärenhelmestä ja 1 roihujauheesta voi craftata äären silmän, joita pelaajalla on oltava vähintään 10. Tämän jälkeen pelaajan pitää palata normaaliin pelimaailmaan ja löytää tukikohta (tukikohdan voi löytää myös sattumalta, mutta tämä on hyvin harvinaista). Tukikohdan löytäminen on vaikeaa, mikäli enderin silmiä on vain 12. Ylimääräiset äären silmät voi heittää ilmaan, jolloin ne leijuvat jonkin matkaa tukikohdan suuntaan, jonka jälkeen ne joko putoavat maahan tai katoavat. Tukikohdan löytämisen jälkeen pelaaja tarvitsee vielä 10 äären silmää.

Tukikohtien syvyyksistä voi löytää huoneen, jossa on aktivoimaton Ääriportaali. Ääriportaali koostuu 12 aktivoimattomasta osasta. Jokaisen osan voi aktivoida asettamalla niihin äärensilmän hiiren oikealla näppäimellä. Kun kaikissa osissa on äärensilmä, portaalin keskelle avautuu Ääriportaali. Portaaliin ei ole suositeltavaa mennä ilman hyvää varustautumista, sillä Äärestä on vaikeaa päästä pois tappamatta ääriliskoa.

Pelin loppu

Ääreen spawnaa aina yksi äärilisko, joka leijuu juuri obsidiaanipilarien yllä. Jokaisen obsidiaanipilarin päällä on äärikristalli, joka palauttaa ääriliskon kuntoa. Äärilisko on lähes mahdoton voittaa, mikäli lähialueen kristalleja ei ensin tuhoa. On tärkeää muistaa, että tuhoutuessaan kristalli räjähtää. Ne on siis tuhottava tarpeeksi suuren välimatkan päästä esimerkiksi nuolilla. Tämän jälkeen äärilisko on edelleen hyvin vaikea voittaa, mutta yksi tapa tähän on nousta obsidiaanipilarin päälle jousen ja nuolien kanssa ja ampua sitä. Ääriliskon HP näkyy aina Ääressä ollessa ruudun yläosassa.

Kun äärilisko kuolee, se katoaa omituisessa välähdyksessä, ja sen kuolinpaikalle ilmestyy peruskalliosta tehty rakenne. Rakenteella on peruskallioreunat joiden sisällä on Ääriportaaliainetta. Lisäksi sen keskikohdassa on peruskalliopilari, jonka päällä on ääriliskon muna. Kun pelaaja hyppää portaaliin, pelin loppusanat ja lopputekstit tulevat näkyviin, ja Minecraft on "voitettu". Pelaaja saa tästä saavutuksen ja spawnaa normaalissa maailmassa olevaan spawnauspisteeseensä pelin ollessa edelleen täysin pelattavissa.

Äären voi tulkita Hornan vastakohdaksi, sillä Horna on ilman täyttämä loputon luola, kun Ääri on kiven täyttämä loputon taivas.

Tukikohtien Ääriportaaleja vahtii usein sokeritoukkia spawnaava hirviönluoja.

Ääriportaalit saattavat olla selitys normaalissa maailmassa oleville ääreläisille.

Ääri muistuttaa kuuta sillä äärikivi muistuttaa kuuta sekä ääreläinen avaruusoliota.

Ääreläinen:                                 Äärilisko:

                    

©2020 MCapu - Minecraft apua Suomeksi - suntuubi.com